Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fredrik Sjöshult följer Gunilla Herlitz

Publicerad: 28 September 2009, 12:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

Dagens Industris reporter Fredrik Sjöshult lämnar tidningen för Dagens Nyheter.


Efter flera dagers tystnad tog Bonniers bladet från munnen och bekräftade att Gunilla Herlitz tar över som chefredaktör och vd för Dagens Nyheter.

Fredrik Sjöshult, som tilldelades priset årets nyhetsjournalist för avslöjandet om Folkpartiets systematiska intrång mot Socialdemokraterna, följer nu efter.

– Det går inte att sticka under stol med att det delvis är personrelaterat. Jag har jobbat tillsammans med Herlitz länge och gillar hennes driv, patos och sociala engagemang, säger han till Dagensmedia.se.

Fredrik Sjöshult ska jobba som nyhetsreporter för allmänredaktionen och tillträder i början av november. Han har jobbat på olika Bonnier-tidningar sedan 1996 men och tycks, likt ägarna, värdera Dagens Nyheter som koncernens kronjuvel.

– Det är Sveriges viktigaste tidning. Den sätter agendan i Sverige vilket gör den till en oerhört spännande arbetsplats för en nyhetsreporter.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.