Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fredrik Bond regisserar tv-kampanj för Absolut

Publicerad: 27 April 2007, 15:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:06

Absolut Vodka anlitar den svenska regissören Fredrik Bond i sin kommande globala reklamkampanj. Great Works i Stockholm ansvarar för digitala medier.


Fredrik Bond rekommenderades av den amerikanska reklambyrån TBWA Chiat Day som inte kände till att regissören var svensk.

- Nej, det var en kul överraskning och vi blev väldigt nöjda över valet, säger Anna Laestadius, global varumärkeschef för Absolut.

Reklamkampanjen, som består av tv- och utomhusreklam, annonser samt digitala medier, är en av spritföretagets största satsning i historien. Kampanjen startar i Tyskland och USA i maj för att sedan rulla ut på tolv marknader runt om i världen. Temat är: "In an ABSOLUT world" skapat av TBWA Chiat Day i New York, som har varit Absolut Vodkas reklambyråpartner i 26 år.

- Vi har alltid kommenterat populärkulturen i vår reklam och anlitat konstnärer och designers. Nu breddar vi oss lite och tar upp universella ämnen, både seriösa och mer lättsamma för att inspirera, säger Anna Laestadius.

Fredrik Bond har regisserat tre filmer. I en av dem ser man bland annat en demonstration som urartar till ett kuddkrig. I den digitala kampanjen, som har skapats av Great Works i Stockholm, bjuder Absolut in konsumenterna för att uttrycka sina egna visioner om världen.

Lotta Olsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.