Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fredde Granbergs bolag börjar med reklamfilm

Publicerad: 16 April 2008, 12:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Fredde Granbergs produktionsbolag Happy Fiction vill börja göra reklamfilm. Ambitionen är att ha raggat upp ett par konton innan sommaren.


Happy fiction har sedan starten år 2000 mest ägnat sig åt tv-produktioner och långfilmsprojekt. I och med att reklamaren Kenna Grünn kommit in vill man nu in och bråka med reklamfilmsproduktionsbolagen.

- Steget från tv är inte så långt till reklamfilm. Vår stora styrka är att vi är duktiga på manus, regi och att vi känner och har jobbat med hela den svenska skådespelareliten, säger Kenna Grünn.

Happy Fiction har bland annat jobbat med TV4-programmen Midgård, Smartskalle och Dr Mugg. Dessutom producerade bolaget fejkade trailers för Guldbaggegalan.

Kenna Grünn har drivit produktionsbyrån Funfair factory och är lärare på Forsbergs. Nu har han börjat uppvakta reklambyråerna för att sälja in Happy Fictions erbjudande.

Hur mycket ska er reklamfilmsproduktion omsätta i år?

- Vårt mål är att reklamfilmerna ska utgöra en lika stor del, eller större del, än vad tv. Vi hoppas ha ett par konton innan sommaren och ett samarbete med 5-6 reklambyråer i höst.

Happy Fiction ägs av Lukas Wojarski, Thomas Claesson och Fredde Granberg.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.