Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fransk sportjätte sväljer Båstads tennisturnering

Publicerad: 19 Februari 2008, 06:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Franska Lagardère köper det Göteborgsbaserade eventbolaget PR Event, som äger och arrangerar tennisturneringen Swedish Open i Båstad. Lagardères svenska dotterbolag Iec in Sports var initiativtagare till affären.


Tillsammans med Lagardère Sports andra dotterbolag, rättighetsföretaget Sport Five, ska de ta upp kampen mot konkurrenten IMG.

Svenska bolaget Iec in Sports köptes av Lagardère förra året.

- Då hade vi redan börjat prata om en affär med PR Events. Vi tog med oss diskussionen till våra nya ägare och de blev intresserade, säger Iec in Sports vd Jonas Persson.

Varför?

- Dels för att det är ett väldigt välskött eventbolag, de har gjort ett fantastiskt arbetet med Båstadturneringen. Men också för att förstärka vår position i Skandinavien. Som jag ser det blir vi tillsammans med PR Events regionens största sportsmarketing-bolag.

Parterna diskuterar just nu flera tänkbara projekt, men Jonas Persson vill inte gå in på några konkreta exempel.

- Vi kan nu kombinera Iecs kompetens inom tv-distribution och produktion och PR Events kunskaper inom sponring och events. Vi på IEC planerar också att bygga upp en egen sponsoravdelning, säger han.

Blir det förändringar i PR Events ledning?

- Nej, vi har köpt bolaget mycket på grund av den kompetens som tidigare ägarna Christer Hult och Thomas Walléns har.

Prislapp?

- Våra ägare vill inte att vi säger det.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.