Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fotbollschefer samlas till krismöte om mediebråket

Publicerad: 28 April 2008, 14:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Föreningen Svensk Elitfotboll kallar in cheferna på de allsvenska fotbollsklubbarna till diskussion om klubbarnas mediehantering.- Får man kritik måste man ta det till sig, säger generalsekreterare Tommy Theorin.


Dagens Media har tidigare berättat om den massiva kritik som flera svenska sportjournalister riktar mot de svenska fotbollsklubbarna.

Debatten blossade upp efter en artikel av Aftonbladet-reportern Robert Laul i tidningen Journalisten.

I debattinlägget anklagade Robert Laul de allsvenska klubbarna för att bli allt mer otillgängliga för medierna och de sportjournalister som försöker utföra sitt arbete. Flera reporterkollegor har efter det gett Robert Laul stöd i hans kritik.

Nu har Svensk Elitfotboll, elitklubbarnas intresseorganisation, beslutat att journalisternas kritik ska diskuteras på ett möte med de allsvenska klubbcheferna den 22 maj.

- Vi har fått de här propåerna nu och då står frågan på dagordningen. Vi måste ställa oss frågan om kritiken är relevant och vad vi kan göra bättre, säger Tommy Theorin, generalsekreterare i Svensk Elitfotboll.

Igår, under matchen Trelleborg-Hammarby, uppstod en ny konflikt mellan en allsvensk klubb och ett medieföretag.

Enligt Expressen stoppade Hammarbys tränare Tony Gustavsson klubbens målvakter Rami Shaaban och Kristoffer Björklund från att medverka i en intervju med Onside, som producerar PPV-sändningarna i tv.

Tommy Theorin har efter det pratat med Hammarbys informationschef Urban Rybrink om saken.

- Han sa att Hammarby inte hade förvägrat någon att prata med någon. Däremot hade de vädjat till att försöka låta Rami Shaaban förbereda sig ordentligt inför match.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.