Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fortum sponsrar Skansen

Publicerad: 5 November 2008, 11:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Fortum har tecknat ett treårigt sponsoravtal med Skansen. Tillsammans ska parterna sätta fokus på klimat- och energifrågor.


- Det här känns jättebra. Miljö- och energifrågor ingår som en del i Skansens folkbildningsuppdrag. Fortum är en bra partner som kan hjälpa oss att kommunicera miljöfrågor och koppla ihop människa, djur och natur, säger Cecilia Urwitz, sponsoransvarig på Skansen.

För ungefär ett år sedan tecknade Skansen avtal med Fortum om fjärrvärme. Sponsorskapet har utvecklats därifrån.

- Vi har länge letat efter en partner som kan tydliggöra vårt miljöarbete och få fram energifrågorna i utbildningssyfte. Där är Skansen en klockren partner med sin koppling mellan dåtid och nutid, där man kan följa hela industrialismens resa,s äger Jennifer Carlsson, sponsoransvarig på Fortum.

Rent konkret innebär samarbetet bland annat att Fortum ska utveckla ljuset och belysningen på Skansen, där bland annat vargarnas inhägnad ska ljussättas.

Hur stor summa går Fortum in med?

- Det är en affärsuppgörelse mellan Skansen och Fortum. Dels ger det pengar för Skansens del, men vi utbyter också kompetens. Vi kommer till exempel att göra ett antal aktiviteter via webben, som energiprogram som vänder sig mot barn och ungdomar, säger Cecilia Urwitz.

Momentum har hjälp till att förhandla fram överenskommelsen.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.