Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Formex skrotar papperstidning - gör digitalt magasin

Publicerad: 25 Augusti 2008, 13:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

På torsdag drar Formexmässan i gång i Stockholm. Tidigare år har en papperstidning skickats ut till utställare och vissa besökare. Men i år blir tidningen helt digital.


Bakom upplägget med ett digitalt magasin som lanseras två gånger om året i samband med Formexmässorna är kommunikationsbyrån Ottobonigroup.

-Formex ville förnya sig och har sett ett liknande arbete vi gjort med Vin & Sprits tidning Prova. Tidningen kommer liksom pappersvarianten ut två gåner om året men vi kommer även uppdatera magasinet med bilder och liknande efter varje mässa, säger Ulrika Grönérus, projektledare på Ottobonigroup.

Tidningen får under namnet Re:form Magazine och "skickas ut" till 25.000 personer som besökare eller ställer ut på mässan.

-Men självklart kan alla komma åt sajten, förhoppningen är att fler ska läsa tidningen nu än på pappret, säger Ulrika Grönérus.

Sajten är uppbyggd som en kombination mellan nätsajt och pappersmagasin men de tekniska möjligheterna gör till exempel att hemma-hos-reportage kan visas i 360 grader.

Sajten finns på reformmagazine.com

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.