Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Förlag i djup kris - har skulder på 770.000 kronor

Publicerad: 19 Augusti 2008, 13:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Förlaget Brigante Media, som ger ut tidningen Galore Weekend, brottas med allvarliga problem. Skuldsaldot hos kronofogden uppgår till 770.000 kronor, och bolaget har förlorat sin F-skattsedel.


Läs mer i senaste numret av Dagens Media, nummer 13, 2008. Under 2006 backade Brigante Medias försäljning med 24 procent, till 2,8 miljoner kronor. Rörelseförlusten uppgick till 4,5 miljoner kronor, vilket kan jämföras med en förlust på 3,9 och 1,5 miljoner kronor de två föregående åren.

Samtidigt som Brigante Media dröjer med att lämna in sin årsredovisning för 2007 till Bolagsverket, hopar sig ärendena mot bolaget hos kronofogdemyndigheten.

En mängd frilansare och andra leverantörer kräver förlaget på 179.000 kronor, samtidigt som Skatteverket har vänt sig till myndigheten för att få in obetalda skatter uppgående till 591.000 kronor.

- Det är dels skatt och dels frilansare som levererat till våra tidigare magasin som nu ligger på is på grund av att de gick med för stor förlust. Vi har tyvärr varit tvungna att prioritera de löpande kostnaderna för Galore Weekend, som är vår nya verksamhet, säger Fredrik Ericsson, vd på Brigante Media.

Brigante Media håller just nu på att avsluta en emission till befintliga ägare om cirka 3,4 miljoner kronor.

- Detta kommer att städa upp mycket, men helt skuldfria beräknar vi att vi ska vara tidigast i slutet på 2008.

2006 års årsredovisning tillstyrktes aldrig av revisorn, som i sin revisionsberättelse konstaterar att Brigante Media under året har genomfört emissioner uppgående till 4,2 miljoner kronor - men trots det inte fått ordning på ekonomin.

Brigante Media har nu förlorat sin F-skattsedel.

- Vi för en löpande dialog med Skatteverket och så fort emissionen är avslutad och skattekontot är på noll återfår vi F-skattsedeln, vilket vi beräknar till slutet på augusti, säger Fredrik Ericsson.

Brigante Media har lagt ned det tidigare förlusttyngda magasinet Galore. Istället startar bolaget lokala versioner av tidningen Galore Weekend på en mängd orter i Sverige.

- Utöver kapitaltillskott är vägen till god ekonomi i bolaget givetvis positivt resultat. Det är därför som de gamla magasinen ligger på is och vi har fullt fokus på vår lokaltidning Galore Weekend som går med vinst och som vi expanderar försiktigt med.

Läs mer i senaste numret av Dagens Media, nummer 13, 2008.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.