Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"For me to poop on"

Publicerad: 5 Juli 2002, 04:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:14

Bernt Hermele, pr-konsult på GCI Rinfo, är dagens sommarpratare. Han skriver om jycken "Triumph the insult comic dog" - det roligaste han sett på tv på år och dag.


En docka i form av en rottweiler, med guldfluga och en fet cigarr i mungipan, som bryter på någon slag tyskamerikanska, som är oförskämd mot kändisar och som avslutar alla inslag med ett pubertalt "For me to poop on!". Kan det vara kul? Ja, faktiskt. "Triumph the insult comic dog", som jycken heter, är bland det roligaste jag sett på tv på år och dag. Vovven är ett återkommande inslag på amerikanska talkshowen "Late night with Conan O'Brien (kan ses lördagar 21.45 och 22.30 och söndagar 21.45 på kabel-tv-kanalen CNBC).

Triumph dök upp i tv 1999 och sedan dess har hans skaror av anhängare stadigt vuxit. Triumph dyker upp hos O'Brien och konverserar glatt hans gäster. Hans avslutningsfras har redan blivit klassisk. Ibland gör Triumph också högst personliga nedslag i verkligheten. En klassiker är när han häcklar Star Wars-fans som köar för biljetter till premiären.

Mannen bakom denna osannolika skapelse heter Robert Smigel. Han var tidigare manusförfattare på tv-programmet Saturday Night Live. Men alla är inte lika förtjusta i Triumph. Nyligen ilsknade till exempel företaget pets.com, som säljer kramdjur över nätet, till och stämde Robert Smigel på drygt 200 miljoner kronor. Företaget anser att Smigel förstört marknaden för deras produkter, särskilt då deras strumpvovve. Företaget har investerat i tio reklamfilmer, i annonser och i en jätteballong. I den 15 sidor långa stämningsansökan hävdar pets.com att Smigel kopierat deras maskot. Företaget hävdar också att Smigels Triumph kopplat ihop deras fina produkt med "oönskade, ohälsosamma och smaklösa associationer" hos kunderna. Robert Smigel, å andra sidan, har hotat med en motstämning och hävdar att det är pets.com som gjort sig skyldig varumärkesintrång.

I ett program sjöng Triump också följande text till Stings låt "Every breath you take":

"Every joke you take

Every ripoff you make

Every rule you brake

Lika a dot-com fake

I will POOP ON YOU!"

För dig som inte har tillgång till CNBC finns det en hel del Triumph-godis att hämta på nätet.

Bernt Hermele

bernt.hermele@gcirinfo.com

PS. Lyssna gärna på Highway 61 revisited med Bob Dylan.

Mer om dagens sommarpratare:

Bernt Hermele jobbar på GCI Rinfo som pr-konsult, med ansvar för investor relations. Bernt har arbetat som journalist i 25 år, närmast chefredaktör på Veckans Affärer, chef på DI Lördag och nyhetschef på Resumé. 1974-75 pluggade han på Journalisthögskolan i Stockholm.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.