lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"För jävligt att hänvisatill en illegal sajt"

Publicerad: 12 september 2008, 08:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Universal Musics vd Per Sundin talar ut om Metallica-bråket med Sydsvenskan. "Att Sydsvenskans recensent har laddat ned musiken och hänvisar till en illegal sajt är för oss helt orimligt", säger han.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Dagens Media berättade i går att Universal Music ställde in Sydsvenskans bokade intervju med Metallica. Detta efter att Sydsvenskans recensent hade hänvisat till en stympad version av Metallicas nya skiva, som finns tillgänglig via fildelarsajten Pirate Bay, i sin recension.

Nu berättar Universal Musics vd Per Sundin om sitt beslut.

- Recensenter får skriva precis vad de vill i sina recensioner bara så att vi har det klart. Men det som är rent utsagt för jävligt är att en recensent hänvisar till en illegal sajt som bland annat sysslar med att lägga ut obduktionsbilder på barn på nätet.

Det Universal har reagerat över är att recensenten Jonn Jeppsson hänvisar till en version av Metallicas nya album Death Magnetic, där alla låtar har kapats med flera minuter.

- Recensenten hänvisar till en bit-torrent där någon har förvanskat låtarna. Recensenten berättar exakt var man ska gå för att göra något som helt bryter mot upphovsrättslagen. Det är inte bara en illegal fil, utan även en förvanskad fil. Recensenten skriver dessutom att det är såhär skivan borde ha låtit.

- Att fildela musik är olagligt punkt slut. Där finns det ingenting att diskutera. Att Sydsvenskan har en journalist som dels har laddat ned musiken illegalt, och sedan hänvisar till en illegal sajt är för oss helt orimligt.

Per Sundin säger också att Universal Music nu tittar på vilka konsekvenser detta kommer att få för deras samarbete med Sydsvenskan i framtiden.

- Vi ser över hur vi ska jobba med Sydsvenskan över huvud taget. Vi lever ju i symbios med varandra och vi skickar våra artisters skivor gratis till dem för recensioner. Men om de laddar ned skivorna istället finns det ju ingen anledning att göra det.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev