Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Folk är jätteledsna"

Publicerad: 16 Januari 2009, 12:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Kanal Lokals vd Anders Lundmark får nu se det företag han jobbat med i 19 år försvinna. "Det känns jättetufft", säger han till Dagensmedia.se.


När Dagens Media når Anders Lundmark, vd för Kanal Lokal, har han precis informerat personalen på Linköpingskontoret om konkursen. Samtidigt har hans kollegor underrättat medarbetarna i Skåne och Göteborg.

- Folk är jätteledsna. Jag har själv investerat 19 år av mitt liv i detta. Det är jättetufft. Men man ska samtidigt glädjas åt de åren som man har fått göra detta, säger Anders Lundmark.

Varför konkurs?

- Att få tag på riskkapital i dag är som att fiska torsk i… ja, det funkar helt enkelt inte. Det finns flera faktorer som bidrar till detta men huvudfaktorn är att 2009 och framåt kommer att bli väldigt tufft. Det är svårt att göra en kalkyl som attraherar riskkapital.

Anders Lundmark. Foto: Kanal Lokal - Vi har haft en oförmåga att få betalt för produkten av operatörerna. Utrymmet hos operatörerna krymper, annonsmarknaden krymper och det är samtidigt en finasiell härdsmälta. Efter många våndor har vi fattat ett beslut.

Kanal Lokal har under hösten försökt att hitta en köpare. Så sent som i mellandagarna uppgav styrelseordföranden Håkan Ramsin att man hittat en eventuell köpare. Men affären gick inte i lås.

- Vi har förstått att de vi pratat med, stora som små, har det jävligt tufft själva.

Vad händer nu för dig?

- Den som är villig att anställa någon som har 15 års erfarenhet av lokal-tv är välkommen att ringa mig.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.