Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Flygbussarnas vd nedringd om bränsledrickandet

Publicerad: 21 Maj 2008, 13:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Energimyndigheten, privatpersoner och en producent av rapsolja har kontaktat Flygbussarna idag med anledning av reklamkampanjen där människor häller i sig bränsle direkt ur pumpen.


Dagens Media har tidigare idag berättat att Svenska Petroleuminstitutet har reagerat på Flygbussarnas pågående kampanj, signerad reklambyrån Acne Creative.

I reklamen häller personer i sig rapsolja, eller RME som det processade biobränslet heter, för att illustrera att bränslet är oskadligt.

- Vi tycker att det är synnerligen olämpligt att sammanblanda bränsle och livsmedel på det här sättet, sa Ulf Svahn, vd på Svenska Petroleuminstitutet, till Dagens Media.

Efter att artikeln publicerades har Mikael Bergkvist, vd på Flygbussarna, fått ta emot en mängd samtal från personer som har ställt frågor om kampanjen.

- Energimyndigheten har hört av sig med en oskyldig upplysning om att det inte är jättebra att dricka en massa RME, säger Mikael Bergkvist.

En producent av RME har också hört av sig.

- Producenten upplyste i all välvilja att man inte ska dricka RME. Producenten har i sin tur fått påringningar från folk som undrat om man kan dricka det här.

Många privatpersoner har också kontaktat Flygbussarna med anledning av kampanjen.

- Men det har varit mest positiva kommentarer om att det är bra att det görs något.

Mikael Bergkvist ser positivt på uppståndelsen.

- Vill vi synas måste vi välja ett sätt att kommunicera som provocerar en aning.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.