Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Flygbussarna plockar ner kritiserad bränslereklam

Publicerad: 27 Maj 2008, 11:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Flygbussarna har blivit anmälda till Konsumentombudsmannen för sin reklamkampanj där personer dricker biobränslet RME direkt ur pumpen. "Vi har tagit till oss av kritiken och tar under natten ner de mest kritiserade reklambilderna", säger Mikael Bergkvist, vd för Flygbussarna.


- Det är förstås inte kul att bli anmälda. De reaktioner vi har fått handlar om bilden där barn dricker RME. Även om RME inte är giftigt väljer vi att natten till i morgon byta ut de bilderna, säger Mikael Bergkvist.

Beslutet att ta ner barnbilderna har också att göra med att Flygbussarna vill flytta fokus från själva kampanjen till sakfrågan.

- Vi vill diskutera miljö och hållbar utveckling. Att vi hade med barn i kampanjen har faktiskt med det att göra, för även om det låter långsökt, så är det ju för deras skull och framtid vi gör det här.

Rent pr-mässigt har kampanjen varit en fullträff för Flygbussarna och skriverierna har ökat trafiken på företagets sajt.

- Ja vi slog besöksrekord i måndags med 7.007 unika besökare på en dag, det är en fördubbling jämfört med en vanlig måndag.

Mikael Bergkvist berättar att Flygbussarna ska göra fler marknadsaktiviteter för sina rapsbussar.

- Sedan om de tar samma skruv som den här kampanjen, det återstår att se.

Flygbussarnas reklambyrå är Acne Creative och mediebyrå är Adon.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.