tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Flera har valt att sluta och säljsiffrorna har dalat"

Publicerad: 10 september 2008, 08:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

"Efter en tids diskussion har vi tagit beslutet att Joakim inte är rätt person att leda min försäljningsavdelning", säger Sydsvenskans koncernchef Johan Ståhl, med anledning av att försäljningsdirektören Joakim Rademacher får sluta.


SA

Synnöve Almer


Som Dagens Media tidigare berättat lämnar Joakim Rademacher sin post med omedelbar verkan. Anledningen är att koncernens mål för försäljningsavdelningen inte har uppnåtts.

- Det är flera anledningar. Vi är inne i en process att skapa en försäljningsavdelning som är anpassad till branschens förändringar, där vi bland annat ser över hur säljkåren bearbetar marknaden. Jag tycker inte att Joakim har lyckats få med folk i förändringen. Flera har valt att sluta och försäljningssiffrorna har dalat, säger Johan Ståhl.

Han säger att Sydsvenskan brukar ha ett bättre resultat än marknaden och att det inte är fallet längre.

Var målen för tuffa från din sida?

- Nej, mitt krav är att vi går bättre än marknaden, även om vi självklart inte negligerar betydelsen av en konjunkturnedgång. Det borde vi göra sett till historien, säger Johan Ståhl.

Johan Ståhl tar tillfälligt över Joakim Rademachers uppgifter i väntan på en ersättare.

- Jag hoppas att det blir en kort rekryteringsprocess. Tills vidare håller jag i avdelningen och tar jag aktiv del i omorganisationen. Jag håller på att göra en analys av vad som behöver göras och det kommer troligen att ske en del förändringar på sikt, säger Johan Ståhl.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev