torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fler egenproduktionerräddar hösten för MTG

Publicerad: 3 september 2008, 08:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

MTG stuvar om i TV3s tablå och det blir fler egenproduktioner i TV6 och ZTV. Det var några av nyheterna när tv-bolaget presenterade TV3, TV6 och ZTVs programhöst för pressen i dag.


SA

Synnöve Almer


Många stora programprofiler och programledare var på plats i MTGs nuvarande lokaler i Münchenbryggeriet i Stockholm. Anders Knave, programchef för TV3 och TV6, sade sig vara mycket nöjd med hösttablån, trots följderna av författarstrejken i USA:

- Man skulle kunna tänka sig att vi stod nakna inför hösten, men insatser från medarbetare och produktionsbolag gör att vi har en välfungerande tablå med bra svenska produktioner.

Dagens Media har tidigare berättat om hösttablåerna. I TV3 tuffar flera egenproduktioner på, bland annat Sjukhuset, Lyxfällan med nya programledare, Ensamma mamma söker, Nytt läge, Sing a long och Du är vad du äter. Den enda egenproducerade nyheten är SOS Familj där Annelie Arrefelt hjälper föräldrar att hantera familjesitutionen.

Som vi tidigare har berättat vässar TV6 och ZTV sin egenproduktion i höst. TV6 går från en till tre egenproduktioner. Erik & Mackan får nytt förtroende med uppföljningen Erik & Mackan - snygga och smärta. Dessutom tillkommer human tetris-programmet Hål i väggen och Henrik Schyfferts kändiscoaching i Stor i Japan.

- Vi har märkt att kanalen har gått från att attrahera mest män till att få allt fler kvinnliga tittare. Kanalen går mot att bli en unisex-kanal, men utan att förändra profilen, säger Anders Knave.

ZTV gör tre nya egenproduktioner i år - Citykaos, Maffia och Mamma, det är en kändis i köket.

Den stora förändringen är annars ett antal viktiga omstuvningar i TV3s tablåläggning. TV3s starka kort Efterlyst och Insider flyttas från torsdagkvällar till onsdagar kl 21 och 22.

- Vi gör en strategisk förändring för att få liv i onsdagarna. På så sätt gör vi också torsdagskvällarna till en lifestyle-makeover-kväll med Du är vad du äter, Lyxfällan som senare avlöses av Nytt läge och Hells Kitchen, säger Anders Knave.

Life style-programmen lockar många tittare i 15-49 år, enligt Anders Knave.

- Vi fortsätter också vår weekend-attack, men vi går metodisk fram och gör en sak i taget. Nu flyttar vi Singing Bee till fredagar. Vi vet att det är ett getingbo med bland annat Idol, men målet är att bli starkare på fredagar än tidigare.

Singing Bee läggs kl 21.30, efter TV4s Idol.

- Många Singing Bee-tittare sitter och zappar då. På lördagarna fortsätter vi att vara starka med Sing a long och Extra Extra och på söndagar kör vi Ensam mamma söker, säger Anders Knave.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev