Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

FL-net köper konkursade Adress Direkts register

Publicerad: 23 April 2002, 07:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

FL-net köper Adress Direkt e-postregister. Detta efter att Adress Direkt gick i konkurs.


FL-net, som omsätter 7 miljoner kronor på annonsförsäljning i nyhetsbrev, vill öka sin räckvidd.

- Vi har varit duktiga på människor som är över 30 år. Adress Direkt har varit starka på ungdomar , säger Michael Ländin, vd för FL-net.

Det sammanslagna registret innehåller drygt 1 miljon adresser till olika intresseprofiler.

Så varför ska FL-net lyckas bättre än Adress Direkt?

- Vi fokuserar på försäljning och inte på att skapa räckvidd. Vi försöker sälja på adresserna vi har och sedan öka räckvidden efterhand. Adress Direkt har försökt nå jätteräckvidd direkt och det kostar pengar.

Adress Direkt hölls under armarna av Aftonbladets riskkapitalbolag Hierta Venture, som dock lät bolaget gå i konkurs för ett par veckor sedan.

- Många trodde att permission marketing (adresserad dr via e-post) skulle bli nästa intressanta bransch, men nedgången inom internet har gjort det svårare än beräknat. Vi har varit uthålliga men inte sett något ljus i tunneln och tyvärr fått dra konsekvenserna av det, säger Peter Åström, vd för Hierta Venture.

De övriga ägarna som drabbas av konkursen är grundarna Stefan Eriksson och Pontus Gusfavsson och Dennis Bergströms företag IT Builder.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.