Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

First Publishing lägger ner titlar och sparkar personal

Publicerad: 18 januari 2007, 05:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:13

Förlaget First Publishing i Växjö har beslutat göra sig av med två av sina titlar, Xbox 360 och Outside. Dessutom sägs Allt om PCs chefredaktör Henrik Möllberg upp.


First Publishings vd Johan Sigvardsson säger att de har valt att lägga ner Xbox 360 och att sälja tidningen Outside.

- Xbox 360 gick inte speciellt bra, och Outside hörde inte riktigt hemma i vår portfölj längre, säger Johan Sigvardsson.

Xbox 360 läggs ner och Outside säljs till tidningens chefredaktör Jonas Hollander som kommer att fortsätta att ge ut tidningen under egen flagg.

Enligt Johan Sigvardsson har inte First Publishing några större ekonomiska problem och han förväntar sig inte att de ska behöva lägga ner några fler titlar.

Tidningen Allt om PC kommer att finnas kvar inom förlaget, men chefredaktören Henrik Möllberg tvingas lämna tidningen av besparingsskäl. Han började i våras och får därför lämna förlaget för att han varit där så pass kort tid.

- De har en svår ekonomisk situation och därför får jag gå. Det känns tråkigt och jag vet inte riktigt vad jag ska jobba med nu, säger Henrik Möllberg.

Totalt lämnar fyra personer förlaget.

Erik U:son Dahlström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.