Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

First Flight slukar Floyd

Publicerad: 15 Maj 2008, 08:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Reklambyrån First Flight och Floyd går samman och bildar en av Malmö största byråer. Omsättningen blir 25 miljoner kronor.


- Vi började för någon månad sedan titta på hur vi kan etablera oss på andra platser i Norden, men vi kände att vi först behövde bli starkare på hemmaplan. Lägligt nog blev vi kontaktade av Floyd ungefär samtidigt och det ena ledde till det andra, säger Carl Magnus Cronholm, vd för First Flight och även vd för det nya bolaget som får namnet First Flight.

Rent juridiskt förvärvar First Flight Floyd och de sju delägarna i First Flight blir ägare av det nya bolaget. Antalet anställda på den nya byrån blir 25 personer och omsättningen väntas landa på 25 miljoner kronor för året. Byrån ska liksom gamla First Flight koncentrera sig på digital kommunikation.

- Vår tyngdpunkt har alltid varit på digital kommunikation. Floyd har jobbat mer med traditionell kommunikation men vår verksamhet ska ha internet som någon form av nav. 65-70 procent av omsättningen kommer att komma från den digital sidan.

Planerna på att expandera utanför Malmö finns fortfarande och ska tas upp i höst.

- Vi tittar på Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. I Sverige är vi närmare Göteborg än ett Stockholmskontor.

På kundlistan för First Flight finns Duni, Tetra Pak, Sony Ericsson och Honda. Enligt Carl Magnus Cronholm har de båda byråernas kunder tagit emot samgåendet positivt och inga kundtapp är beräknade.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.