Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Finests chefredaktör stoppar köpta blogginlägg

Publicerad: 3 Februari 2009, 10:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

En bloggare på Finest.se får gratis skönhetsoperationer mot att hon skriver om dem i sin blogg. Nu reagerar chefredaktören Alexander Erwik. "Det skadar trovärdigheten", säger han till Dagensmedia.se.


Dagens Media har tidigare skrivit om företag som ger bloggare gratisprylar - i hopp om att de ska nämnas i bloggen. Tidigare granskades Blondinbella.se av KO, efter misstankar om köpta inlägg, men KO lade ned sin utredning efter att företaget bakom bloggen bedyrade att man endast sysslade med traditionell annonsförsäljning.

I dag avslöjar Upsala Nya Tidning att modellen och Finest-bloggaren Johanna Trenck får gratis skönhetsbehandlingar mot att hon skriver om företaget Q-med i sin blogg. Hon berättar inte för sina läsare om samarbetet.

På bloggen lägger hon bland annat ut filmer som visar hur hon får Restylanesprutor injicerade i överläppen. Produkten används för att göra läpparna fylligare. Enligt Johanna Trenck blev hon kontaktad av Q-med via Facebook.

- Det som är gratis är gott. Mina läsare är intresserade av sådant här och om Q-Med erbjuder mig att testa deras produkter gratis spelar ingen roll, säger hon till UNT.

Finest.ses chefredaktör Alexander Erwik säger till Dagensmedia.se att han inte accpeterar överenskommelser av det här slaget på sin sajt.

- Jag kände inte till detta förrän igår. Vi ska skriva till våra bloggare och säga att inte får nappa på såna här erbjudanden, det skadar trovärdigheten. Jag tycker inte alls om den typen av marknadsföringsstrategi, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.