Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Finest.se drar igång webb-tv

Publicerad: 22 maj 2009, 07:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:36

Det klickas för lite på länkarna på Finest.se. Det vill chefredaktören Alexander Erwik råda bot på genom att samla alla de bästa nyheterna under samma tak.


Communitysajten Finest.se satsar på webb-tv. Programledaren Shire Raghe ska en gång i veckan presentera det smaskigaste skvallret från veckan som gått.

- Det är ett sätt att göra nyheter i ett enklare och mer lättsmält format. Vi producerar så mycket material på sajten men fördelat på varje artikel så klickas det väldigt lite. Webb-tv är ett sätt att förpacka det och ge besökarna alla nyheter på tre minuter, säger chefredaktören Alexander Erwik.

Produktionen är reklamfinansierad och efter sommaren hoppas Alexander Erwik kunna öka sändningen till två gånger i veckan, och dessutom lansera flera andra format, bland annat med fokus på mode och vimmel.

- Webbproduktion är förhållandevis billigt. Det ligger mer engagemang än pengar i det här. Vi räknar inte med någon vinst för någon part utöver tittarna så här i början och hoppas att det tar fart efter sommaren.

Finests webb-tv produceras av CreaTV.

Linus Kannerberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.