Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Finansman går in i Zodiak

Publicerad: 11 April 2007, 08:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Affärsmannen Maths O Sundqvist blir delägare i bolaget Intercommerce som är storägare i produktionsbolagskoncernen Zodiak. Intercommerce ökar samtidigt sitt ägande i Zodiak.


Intercommerce ökar sitt ägande i Zodiak från 10,5 till strax över 12 procent. Via en emission i Intercommerce plockas Maths O Sundqvist in i bolaget. Där han tar en ordentlig ägarposition.

- Vi tog ett beslut som försöka bredda ägandet via en nyemissionen för att ta ett mer stabilt och strategiskt ägaransvar och får att få cash att köpa mer i Zodiak, säger Jan Zachrisson, huvudägare i Intercommerce.

Valet föll på affärsmannen Maths O Sundqvist.

- Förutom hans kunskaper, gillar jag att vi hade samma syn på långsiktighet. Det känns jättetryggt att ha honom i bolaget. Han är Norrlänning också.

Intercommerce övriga ägare är Ogilvys tidigare vd Lars Blomberg, Helena Skåntorp och Hakan Andersson. Ägarkonsortiet har även privat ägande i Zodiak och kontrollerar runt 25 procent av rösterna.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.