Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Finanskrisen stoppar MTG:s webb-tv

Publicerad: 12 mars 2009, 10:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:24

MTG lägger den nordiska storsatsningen Viaplay i malpåse på grund av rådande konjunkturläge. Betal-tv-projektet för webben kostade mediekoncernen 31 miljoner kronor ifjol, enligt helårsrapporten.


- Vi väljer att inte lansera Viaplay nu på grund av de rådande ekonomiska omständigheterna, men vi har inte fattat något beslut om framtiden för projektet, säger Anders Nilsson, vd för MTG Online.

Viaplay var tänkt att lanseras på den nordiska marknaden. Istället fortsätter utvecklingen av betaltv-tjänsten Viasat on demand, som lanserades för omkring två år sedan. Det är en videoondemand-tjänst med omkring 1000 titlar, som distribueras både via tv och webben.

- Viaplay hade en högre ambitionsnivå när det gällde att nå användare och sett till tillgängligt videoinnehåll. Tjänsten skulle ge tittarna möjlighet att se på video-on-demand via nätet eller genom att koppla internet till sin tv, säger Anders Nilsson.

Han vill inte berätta om framtidsplanerna för Viasat on demand. Dagens Media har tidigare berättat om att MTG för diskussioner med SVT om tillgång till vissa public service-program för Viaplay.

- Det blir inget samarbete med SVT inom ramen för Viaplay eftersom tjänsten lagts på is, säger Anders Nilsson.

Men inom ramen för Viasat on demand?- Vi får se.

Projektet Viaplay har sysselsatt ett trettiotal personer på MTG.

- Några har lämnat oss, vissa har fått andra tjänster och en del för vi fortfarande diskussioner med.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.