Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Finans Vision tappar prenumeranter till DI

Publicerad: 9 April 2002, 11:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

Sedan Dagens Industri stängde huvuddelen av sin sajt för besökare utan prenumeration på papperstidningen, har affärstidningen fått 3.700 nybeställningar av prenumerationer. Mycket tyder på att konkurrenten Finans Vision samtidigt tappat många prenumeranter.


Christer Mårdbrant, redaktionschef på DI.se, vet inte riktigt hur han ska tolka tillströmningen av nybeställningar.

- Vi har också kört en traditionell prenumerationskampanj och Finanstidningen har lagt näsan i vädret. Vilket som har gett vad vet vi inte.

Konjunktursvackan innebär dock troligen att Dagens Industri totalt har minskat antalet prenumerationer, något som Christer Mårdbrant inte vill kommentera.

Under de två månader Dagens Industri endast har varit öppen för prenumeranterna, har 28.500 prenumeranter loggat in på sajten. 24.500 prenumerationslösa surfare registrerade sig för en testperiod.

- Vi är nöjda med siffrorna, men det handlar om okända storheter och vi har inga siffror att jämföra med.

Genom att stänga delar av sin sajt hoppades Dagens Industri på att kunna konvertera gratissurfare till prenumeranter. Betalande prenumeranter får full tillgång till tidningen både som papperstidning och nätupplaga.

Mikael Porseryd, vd för MTG Publishing där Finans Vision ingår, vill inte kommentera Christer Mårdbrants tes att Dagens Industri har vunnit läsare sedan Finans Vision tog över efter nedlagda Finanstidningen.

- Jag kan inte kommentera några siffror överhuvudtaget. Vi kommunicerar bara siffror vid våra kvartalsrapporter.

Finanstidningen hade runt 23.000 betalande prenumeranter, då den lades ned enligt TS. Hur många prenumeranter tidningen har idag, vill inte Michael Porseryd uppge.

Det finns uppgifter på att Finans Vision har tappat runt 1.600 prenumeranter sedan tidningen tog över efter Finanstidningen.

- Jag vill inte kommentera något, säger Mikael Porseryd.

På fondkommissionären Carnegie har hundratals prenumerationer på Finans Vision sagts upp.

- De säger upp den på löpande band. De tycker inte den är intressant och att tidningen är finansvärldens Se & Hör. I stället tar de fler prenumerationer på Dagens Industri, säger en Carnegie-anställd som vill vara anonym.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.