Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Finans Vision skrotar prenumerationsavdelningen

Publicerad: 28 maj 2002, 06:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

Affärstidningen Finans Vision säger upp 15 personer. Merparten av de som förlorar jobben finns på prenumerationsavdelningen, som blir överflödig efter beslutet att gratisdistribuera tidningen.


-Vi har informerat personalen, men alla detaljer är inte riktigt klara ännu, säger Michael Porseryd, avgående vd på MTG Publishing.

Cirka tio av de uppsagda jobbar på prenumerationsavdelningen och fem återfinns på marknadsavdelningen. Det verkar som företagsledningen har vinnlagt sig om att undvika en upprepning av debaclet i samband med fusionen mellan Finanstidningen och Vision, då facket nekades tillträde och uppsägningarna genomfördes mycket hårdhänt.

-Ja, vi har pratat med facket och vi har följt MBL, absolut, säger Michael Porseryd.

Exakt hur den nya organisationen ser ut vill Michael Porseryd inte beskriva. Det är oklart om Caroline Stiernstedt tillhör dem som tvingas lämna Finans Vision. Caroline Stiernstedt var marknadschef på Vision och är systerdotter till MTG Publishings vice vd Bengt Uggla.

-Jag vill inte kommentera enskilda namn, men vi har haft en diskussion även med marknadsavdelningen, säger Michael Porseryd.

Henrik Kindwall

red@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev