Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Finans Vision förstärker redaktionen

Publicerad: 16 maj 2002, 11:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

Finans Vision anställer två nyhetschefer, Göran Lind, reporter från Affärsvärlden och Håkan Lövström,chefredaktör på Kapital.


- Göran har jobbat både med snabba nyheter och så har han varit redaktionschef på Veckans Affärer. Håkan har jobbat på kvällspressen. De passar för den tidning vi ska göra, som består av en blandning av feature och nyheter, säger Mats Edman, redaktionschef på Finans Vision.

Håkan Lövström ska jobba med Finans Vision fyra dagar per vecka och sköta redaktörskapet av Kapital resten av tiden.

Mats Edman stärker tidningens bemanning inför den dag då samarbetet med Ekonomi 24 upphör. Då stannar flödet av nyheter till Finans Vision från ekonominyhetstjänsten, som nyligen köptes av Affärsvärlden.

Mats Edman bygger en desk bestående av chefredaktör Pontus Forsström, Mats Edman själv och nyhetscheferna Göran Lind och Håkan Lövström. Till desken knyts även fyra redaktörer som både skriver och redigerar. Vidare får redaktionen 10-12 reportrar, medan Malin Siwe och Ulf Kristersson sköter opinionsbildningen.

Peppe Engberg kvarstår som ansvarig utgivare.

Redaktion kommer att bestå av ett 20-tal personer. Det är en liten styrka jämfört med Dagens Industri som består av drygt 90 tjänster.

- Finans Vision ska inte konkurrera med Dagens Industri. Vi ska sätta vår egen agenda, säger Mats Edman.

Kan du utveckla vad som står på agendan?

- Nej, inte nu. Men Finans Vision ska inte sträva efter att vara en lättviktig variant av Dagens Industri. Vi ska skapa en affärstidning för många människor med ett varierat innehåll.

Vad händer med ert samarbete med Ekonomi24?

- Vi kommer att jobba med Ekonomi24 till oktober då avtalet upphör. Efter det klarar vi oss på egna ben. Enligt min åsikt kommer vi att klara oss väldigt bra. Man ska inte överskatta Ekonomi24s betydelse för vår möjlighet att göra den tidning vi ska göra.

Klarar ni er med drygt 20 man efter att avtalet med Ekonomi24 har upphört?

- Det kan bli någon mer anställning, men på det hela taget har vi de flesta på plats. Vi ska lyfta fram våra egna reportrar som har fått står tillbaka för Ekonomi24s reportrar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev