Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Fiiina journalister ogillar oss"

Publicerad: 24 Februari 2009, 10:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:47

Nyheter24:s grundare Douglas Roos sågar Mediesverige i en krönika i Dagens Juridik. "Hajja att dom riktiga papperstidningarna måste sitta i fackförhandlingar i flera år för att deras trötta och lata fin-pretto-journalister skall skriva även för webbversionen", skriver han.


Douglas Roos är inte nöjd med branschkollegornas mottagande av Nyheter24, som han kallar "den första kvällstidningen som startats i Sverige sedan 1944 (Expressen)".

I en krönika hos Dagens Juridik, med rubriken "De tycker att vi borde försvinna från jordens yta", luftar han sina åsikter om sitt nya skrå.

"Min kompanjon Patrik Sandberg och jag själv är ju helt nya inom publicistskrået men faaaan vad arga dom är över vår näravaro. Och vad dumma vi är, enligt dem. Dom riktigt fiiina journalisterna ogillar oss skarpt, anser att vi inte följer gällande pressetiska regler, att vi inte följer gamla fina publicistiska traditioner och tycker överhuvudtaget att vi borde försvinna från jordens yta", skriver Douglas Roos i krönikan.

Mediebranschen är mest konservativ i världen, skriver han vidare:

"Pressens Opinionsnämnd granskar inte webbtidningar. Varför? Nä, dom har ju ingen printversion och enligt stadgarna måste alla som skall granskas av PO ha en printversion. Hahahaha, helt underbart".

Nyheter24 har fått kritik för att vara alltför generösa gällande namnpubliceringar. Douglas Roos förklarar besluten:

"När man bestämmer sig för att bli kändis så bygger man mycket av sin karriär på att bygga sitt eget varumärke genom media… I vår värld ingår man då ett tyst kontrakt som innebär att om kändisen i fråga inte vill bli omskriven i samband med negativa händelser, ja då skall han helt enkelt inte spöa frugan eller dra en lina nere på stan", skriver Douglas Roos och tillägger att "Facebook, Youtube, Flashback, alla miljarders bloggar har redan satt alla gamla regler ur spel".

Douglas Roos passar också på att ge Svenska Dagbladet-journalisten Jan Majlard en känga:

"Jag har ju alltid tyckt att han skriver som en riktigt gammal gubbstrutt där sjukt jobbiga allegorier (eller menar jag metaforer?) blandas med rent sportsliga felaktigheter".

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.