Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fiasko för Expressens avgångspensioner

Publicerad: 11 November 2008, 12:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

I somras gick Expressen ut med ett avgångserbjudande till anställda över 58 år. Men intresset har varit svalt, vilket grusar tidningens planer på föryngring.


Dagens Media har tidigare berättat om att Expressen, trots storvinster, ska spara. I juni presenterades sparpaketet, som innebar neddragningar på redaktionerna.

Anställda på GT och Kvällsposten över 61 år erbjöds 75 procent av lönen fram till pensionen vid 65. På Expressens redaktion i Stockholm fick medarbetare över 60 år motsvarande erbjudande.

För anställda på GT och Kvällsposten mellan 58 och 61 år föreslogs ett halvt basbelopp i månaden, vilket blir 19.600 kronor i månaden i fem år.

Men få journalister ska ha nappat på erbjudandet. Enligt uppgifter till Dagens Media rör det sig om totalt 14: sex på Kvällsposten, sex på GT och två på Expressen. Ett dussintal andra, som grafiker, ska ha nappat. Expressen hade enligt uppgift hoppats på att 50-60 personer skulle ha accepterat erbjudandet.

Gunnar Ohlsson, fackklubbsansvarig på GT, bekräftar uppgifterna.

- Det var inte vågen precis. De som var mellan 58 och 62 tyckte att utfallet blev lite för dåligt. Det är ett gentilt erbjudande, man får mycket pengar för att inte göra någonting. Men jämfört med den lön man fått tidigare är det inte så mycket, säger han.

Dessutom har en person på annonsavdelningen valt att gå, säger Gunnar Ohlsson.

Blir det några konsekvenser av detta?

- Nej. Vi har haft anställningsstopp i 25 år känns det som, så det är inget nytt.

Eva Stärnäng, fackklubbsordförande på Kvällsposten, håller inte med om att intresset varit svalt.

- De som har tyckt att det har varit ett bra erbjudande har valt att gå. Det är ingen facklig fråga. Du får ringa ledningen, säger hon.

Irina Halling, informationschef på Expressen, säger att intresset varit "bra":

- När man går ut till en grupp förväntar man sig inte att alla ska ta erbjudandet. Vissa vill jobba kvar, andra vill inte vi släppa för att de måste ersättas direkt när de slutar.

En ambition med erbjudandet var att få en åldersväxling på framför allt GT och Kvällsposten.

- Det är en hög medelålder på Kvällsposten och GT. Hade fler svarat hade det funnits utrymme för en föryngring. Det vet vi inte om vi kan genomföra nu.

När erbjudandet gick ut var medelåldern på GT och Kvällsposten 57 respektive 55 år.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.