Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fi:s kommunikationschef slutar

Publicerad: 12 februari 2015, 09:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:13

Amanda Mogensen slutar som Fi:s kommunikationschef. Trots att partiet inte nådde en riksdagsplats i valet är hon nöjd med resultatet.


Amanda Mogensen var med och startade Fi för tio år sedan. Nu lämnar hon sin post som partiets kommunikationschef, men inte Fi. Hon kommer fortfarande ingå i ledningsgruppen för kommunikation.

– Eftersom arbetet är ideellt har det tagit väldigt mycket tid och jag har hållit på länge, så det är dags att lämna över till någon annan, säger hon till Dagens Media.

Hela Fi:s kommunikationsarbete bedrivs ideellt. Amanda Mogensen beskriver det som en väldigt platt och nära organisation. Partiet har redan tre tilltänkta personer som tillsammans ska ta över Amanda Mogensen uppgifter och det utvidgade ansvar som den växande organisationen innebär.

– Det som utmärker vårt arbete är att alla är aktivister, säger hon.

Hon berättar att partiets arbetsmetod kallas för ”Kör och gör”. Idén är att det tydligt ska framgå vem som gör vad och att alla initiativ ska uppmuntras och genomföras.

– På sätt och vis bedrev vi en improvisationskampanj. Vårat kansli finns på Facebook, vilket gör oss snabbfotade, säger hon.

Trotts en massiv mobilisering nådde inte Fi ända fram till en riksdagsplats, men Amanda Mogensen är ändå nöjd.

– Helt uppriktigt tycker jag att vi överträffade oss själva. Vi gick från 1 500 medlemmar till 22 000 medlemmar mellan oktober 2013 och oktober 2014. Vi tog oss in i EU-parlamentet och i 13 kommuner, säger hon och fortsätter:

– Jag ser inte att vi kunnat göra så mycket annorlunda utifrån de förutsättningar som var. Jag hoppas att vår insats kommer finnas med i historieböckerna. Det som hade gjort skillnad hade varit om vi fått delta i partiledarutfrågningarna.

Amanda Mogensen är övertygad om att partiet kommer in i riksdagen valet år 2018 och ser fram emot arbetet med att påverka i de 13 ”rosa” kommunerna fram till dess.

– Det blir också spännande att se vad det blir av Decemberöverenskommelsen i verkligheten, säger hon och fortsätter:

– Nu när jag slutar hoppas jag hinna läsa en bok, träna mer och träffa mina vänner jag varit borta från nästan ett år. Annars fortsätter jag jobba på som vanligt med mitt företag och fortsätter engagera mig i Fi.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.