Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

FHM återuppstår på nätet

Publicerad: 7 Februari 2008, 09:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

I oktober beslutade Bonnierförlaget Benjamin, som gav ut FHM i Sverige, Norge och Danmark, att skrota den svenska utgåvan. Nu återuppstår tidningen på nätet med hjälp av internationella FHM och mediekoncernen Emap.


- Emap och FHM International som äger varumärket tyckte det ar tråkigt när tidningen lades ner. De hörde av sig till mig och frågade om jag kunde hjälpa dem att starta FHM.se, säger Tobias Wickström, som tidigare var chefredaktör för FHM.

FHM.se har lyft över plattformen från de internationella FHM-sajterna och har därför tillgång till nätverkets community, webb-tv och material.

- Det blir en blandning av internationellt och svenskt material. Sajten ska bli som tidningen var.

FHM har bland annat knutit till sig Oskar Brewitz som bloggar på sajten och den tidigare FHM-medarbetaren och modellen Pernilla Lundberg som svarar på frågor om sex.

Än så länge finns ingen säljorganisation i Sverige, men tanken är att en sådan ska byggas upp. Enligt Tobias Wickström hade den gamla FHM-sajten uppemot 100.000 unika besökare i månaden.

- Sajten har ju legat nere ett tag nu så det är svårt att säga hur mycket vi kan ha tappat. Vi satsar på att bli en ganska stor sajt, den gamla var jäkligt populär.

Tobias Wickström ska dock inte jobba kvar på FHM.se. Han jobbar bland annat med sajten Modelimagebank.com som samlar foton av svenska glamourfotografer.

- Jag ska fasa ut mig själv och bara övervaka sajten lite grann. Exakt vad jag ska göra framöver är inte klart än.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.