Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Felix Herngren startar produktionsbolag

Publicerad: 22 Januari 2007, 09:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Skådespelaren, komikern och reklamaren Felix Herngren startar reklamproduktionsbolag ihop med en före detta Tre Vänner-producent.


Felix Herngren har i egenskap av reklamfilmsregissör samarbetat med de flesta stora reklambyråer och en rad tunga annonsörer.

Tidigare var han knuten till produktionsbolaget Tre Vänner. Nyligen gick han över till byrån Mister Krister.

Nu har Felix Herngren lämnat Mister Krister och startat det egna produktionsbolaget FLX ihop med den före detta Tre Vänner-producenten Ylva Axéll.

- Vi startade precis efter jul, i början av januari. Vi har hittat en samarbetsform som vi hoppas och tror på, säger Ylva Axéll.

Vad ska ni göra?

- Tanken är att samla alla Felix delar i ett och samma bolag. Vi fortsätter med att producera reklamfilm, sen får vi se vad framtiden ger. Jag ska även vara agent för Felix och ta hand om alla hans förfrågningar.

Felix Herngren ska samarbeta med reklambyråer på samma sätt som tidigare. Skillnaden är att han nu gör det som representant för ett eget bolag.

- I enstaka fall kanske vi får förfrågningar direkt från kund. Men vi utger oss inte för att vara någon reklambyrå. Vi är ett produktionsbolag, säger Ylva Axéll.

Felix Herngren regisserar för närvarande Lena Philipssons och Orups show på Chinateatern i Stockholm. Dessutom regisserar Felix Herngren nya reklamfilmer för Länsförsäkringar.

FLX arbetar även med ett norskt uppdrag som bolaget eventuellt ska göra ihop med byrån Dynamo.

- Men vi har inte fått något produktionsbeslut på det ännu.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.