Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fastighetsbyråns marknadschef lämnar

Publicerad: 15 april 2015, 11:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:05

Efter tretton år i mäklarvärlden byter Ulrika Berg bransch. Nu kliver hon in i färgkoncernen Tikkurila.


Ulrika Berg har varit marknadchef på både Fastighetsbyrån och Hemnet. Nu lämnar hon tjänsten på Fastighetsbyrån och går till koncernen Tikkurila där hon blir varumärkeschef.

– Sammanlagt har jag jobbat i tolv - tretton år med mäklarfrågor så nu kände jag att jag ville prova något nytt, säger Ulrika Berg till Dagens Media och fortsätter:

– Den stora utmaningen för Tikkurilas del är att det finns ett större jobb att göra direkt mot slutkunderna. Tidigare har det legat mycket fokus på återförsäljarleden.

Ulrika Berg säger till Dagens Media att hon ser en stor utmaning rent digitalt. Där hoppas hon att erfarenheter från hennes tidigare arbeten ska hjälpa henne.

– Både Fastighetsbyrån och Hemnet har stora sajter med stor trafik. Jag har koll på hur man konverterar den trafiken och drar nytta av den på olika sätt, säger hon och fortsätter:

– Det känns jättespännande. Det finns många beröringspunkter mellan det här och mina tidigare jobb. På Fastighetsbyrån jobbade vi också nära relaterat till inspirationsfrågan med boende och där finns det beröringspunkter till Tikkurila.

En av Ulrika Bergs roller kommer vara att se över vad hon kan bidra med vad gäller besökarflöden på Beckers och Alcros egna sajter, som ingår i Tikkurilakoncernen för att sedan titta på hur det kan driva försäljningen.

– Det känns roligt att kunna använda sig av det man redan har jobbat med och skapat erfarenhet kring, säger hon.

Fastighetsbyråns reklamchef Ulrika Lorentzi tar över som marknadschef efter Ulrika Berg.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.