Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Fastbikes arkiv utplånat

Publicerad: 22 Augusti 2008, 12:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Mc-tidningen Fastbikes.se blev i helgen av med hela sitt arkiv på grund av ett databasfel. Dessutom hade bolaget som var ansvarigt för servicedriften glömt att göra backup - någonsin.


- Det känns jättetrist, vi har förlorat 1,5 års försprång gentemot våra konkurrenter, säger Johan Ahlberg, grundare av Fastbikes.se.

Fastbikes.se startades för snart två år sedan. Ansvarig för servicedriften, säkerhet och daglig backup var driftbolaget Ipeer. Men på grund av den mänskliga faktorn har alltså ingen backup någonsin gjorts för Fastbikes.se.

Just nu för parterna en dialog om kompensation.

- En representant från Ipeer har kommit med ett plåster på såren erbjudande. Det enda som betyder något för oss är ekonomisk kompensation och vi har kontaktat en advokat som ser över andra faktorer som till exempel försäljningsvärde och konkurrensfördelar, säger Johan Ahlbom.

Fastbikes.se har kvar sina egna bilder och vissa reportage är sparat i Word. Flera av deras medlemmar har även skickat in material som de har sparat ner privat. Fastbikes.se har bytt driftbolag till Banhof och tänker från och med nu även göra egen backup.

Helena Engelbrecht

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.