Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Fantastiskt roligt"

Publicerad: 25 Januari 2011, 09:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

När Magnus Wikner tar steget från marknadsdirektör till vd blir det på ett företag han känner väl. "Resor handlar om de bästa veckorna på året för människor", säger han.


Ämnen i artikeln:

VingMagnus WiknerICA

Magnus Wikner återvänder till Ving där han började för första gången för 26 år sedan, och sedan dess har jobbat i sammanlagt 16 år vid olika tillfällen – bland annat som marknadsdirektör och varumärkeschef för MyTravel.

– Det ska bli fantastiskt roligt och spännande. Ving och resebranschen ligger mig varmt om hjärtat, och jag ser fram emot att ta steget uppåt till att bli vd, säger Magnus Wikner till dagensmedia.se.

Magnus Wikner lämnar rollen som marknadsdirektör på Ica, där han har jobbat sedan 2006. Han lämnar Ica i april. Någon ersättare är inte utsedd men rekryteringen pågår.

– Jag går inte från något utan till något. Det är ett lyxproblem eftersom jag har trivts väldigt bra på Ica, säger Magnus Wikner.

Varför resebranschen?

– Jag har haft förmånen att jobba med stora och breda varumärken som angår och påverkar människor, som Ica, McDonald’s och Hemglass. Men resor är något speciellt. På Ving brukar man säga att det handlar om de bästa veckorna om året för människor och det ska bli väldigt stimulerande att jobba med det.

Vad vill du göra med Ving?

– Det får jag återkomma om. Först och främst vill jag träffa mina nya kollegor och lära känna företaget på nytt.

Vad betyder det för ett företag som Ving att man hämtar sin vd från marknadsföringssidan?

– Ving har haft stor fokus på, och har varit duktiga på, att bygga sitt varumärke och har nått stora framgångar med det. Jag kan inte svara på varför man valde just mig men troligen är det väl så att min erfarenhet och kunskap stämmer överens med den typ av ledare man sökte efter

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VingMagnus WiknerICA

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.