Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Facket om Erfors-affären: "En tragedi"

Publicerad: 4 juni 2009, 12:57
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Olle Fors, ordförande för SJF-klubben på Expressen, ställer sig bakom chefredaktörens beslut att ge Staffan Erfors sparken.


Dagensmedia.se har tidigare idag berättat att Expressens New York-korrespondent Staffan Erfors bekantskap med Thomas Möller kostar honom jobbet.

Att Staffan Erfors, utan sin arbetsgivares kännedom, lånat ut sin lägenhet till Hells Angels före detta president Thomas Möller kunde inte Expressen tolerera.

Fackklubbsordföranden Olle Fors ställer sig bakom ledningens beslut.

- Utifrån den situation som Erfors har försatt sig i har Expressen gjort det enda rimliga, säger han och fortsätter:

- Staffan Erfors är en väldigt duktigt reporter som har skadat sig själv på ett allvarligt sätt. Det är en tragedi att behöva sluta på detta sätt.

I avlyssnade telefonsamtal, som blivit offentliga i och med en förundersökning, hörs Thomas Möller skryta om hur han ska ha inflytande över vad som publiceras i Expressen. Detta genom hans bekantskap med Staffan Erfors.

- Om folk går omkring och påstår att de kan styra Expressen så är detta det enda rimliga att göra. Man kan inte ha relationer med personer av denna typ bakom ryggen på Expressen, säger Olle Fors.

Hur tycker du att ledningen har hanterat denna fråga?

- Mattson (Expressens chefredaktör) har hanterat detta på ett bra och tydligt sätt. Vi har varit informerade om hanteringen av detta och jag har inga synpunkter, säger Olle Fors.

Dagens Media har utan framgång sökt Staffan Erfors.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.