Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Facket: Därför får personalen på Di TV ingen bonus

Publicerad: 15 Februari 2008, 13:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

Dagens Industri ökar vinsten till en kvarts miljard kronor och delar ut generös bonus till personalen - utom till medarbetarna på Di TV.- De har ett annat bonusavtal, men tiderna förändras ju, säger Toya Erving, fackklubbsordförande.


Dagens Industri ökar sitt resultat med 43 procent, samtidigt som omsättningen ökar med 4,5 procent till 834 miljoner kronor. Vinsten för 2007 landar på 242 miljoner kronor.

Det innebär att personalen kan se fram mot bonus - som dock ser lite olika ut beroende på vilken edition av Dagens Industri medarbetarna jobbar för.

Personalen på papperstidningen får 1,5 månadslön, på Di.se blir bonusen tre månadslöner. Medarbetarna på Di TV får ingen bonus alls.

- Vi är tre olika bolag, och bolagen har olika bonussystem, säger Toya Erving, som är den lokala fackklubbens ordförande.

Vad tycker du om skillnaderna?

- När webben startades var lönerna lägre, det var en osäker investering, och det kallades för projekt. Då utvecklade man det bonussystemet, säger hon och fortsätter:

- Paperstidningen hade en annan lönebild då. Sen har ju tiderna förändras, hur ägarna väljer att utforma sina bonussystem kan man ha åsikter om, men, vi som fackförbund kan inte driva den frågan. Och det finns ingen avundsjuka, i alla fall ingen uttalad avundsjuka.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.