Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Få annonser i La Musik

Publicerad: 14 Juni 2002, 07:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Det 138-sidiga premiärnumret av musiktidningen La Musik innehåller bara tre helsidesannonser. Men enligt Mats Eriksson, säljansvarig, är 40 procents packningsgrad att vänta i nästa nummer.


- Vi hade inga egentliga ambitioner för annonsförsäljningen i första numret utan satsade mest på att göra ett bra nummer redaktionellt. I nästa nummer ska vi ha 40 procent annonser och av det utymmet är redan 70 procent sålt, säger Mats Eriksson.

Bland annonsörerna i första numret finns ljudanläggningsföretag och skivbolag. Andra tilltänkta annonsörsgrupper är bland annat skivbutiker och "företag som arrangerar utbildningar för musikintresserade". En helsidesannons kostar 16.000 kronor.

La Musik utges av förlaget Livets Goda och distribueras förutom till prenumeranter genom Interpress. De 6.000 personer som prenumererar på livsstilsmagasinet Livets Goda har erbjudits prenumerationer på La Musik och av dess uppges "de flesta" ha tackat ja. Förstaupplagan trycks i 15.000 exemplar.

Anslaget i den redaktionella bevakningen är brett och i premiärnumret trängs artister som Van Morrison och People Under the Stairs med Tomas Ledin och Esbjörn Svenssons trio. Formen påminner i allt väsentligt om det saligt insomnade musikmagasinet Pop.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.