onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Extraordinärt höga siffror"

Publicerad: 17 september 2008, 09:54
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

TV4s jätteinvestering Labyrint floppade rejält förra hösten. Därför är glädjen extra stor på TV4 idag. "Vi är jäkligt glada", säger programchefen Fredrik Arefalk.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Efter att SVTs Upp till kamp, Kanal 5s Hombres och TV4s Labyrint gjorde storfiasko förra året började många tala om det stora problemet med svenskt tv-drama.

Men efter 1,4 miljoner tittare igår på första episoden av TV4s nya serie Maria Wern: Främmande Fågel är det bevisat att det fortfarande kan vara värt att investera i dyra, svenska tv-serier.

- Det är sensationellt höga siffror, och det är extra roligt att vi på det här sättet visar att vi kan göra ett svenskt, högkvalitativt drama som fångar en bred och stor publik, säger TV4s programchef Fredrik Arefalk.

Vad hade ni räknat med för siffror?

- Jag hade hoppats på att vi skulle kunna nå en miljonpublik. Men att nå så högt som upp till 1,4 miljoner en vardagkväll 21.00, med den konkurrensen som var, är oerhört starkt. Det är extraordinärt höga siffror.

På onsdag nästa vecka går TV4 upp med nästa stora svenska dramaserie för hösten - Oskyldigt dömd med Mikael Persbrandt i huvudrollen.

- Jag hoppas att Maria Werns siffror visar på det intresse som finns runt om i landet för svenskt drama. Det är klart att jag har förväntningar på Oskyldigt dömd också, säger Fredrik Arefalk.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev