Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Expressens nyhetschef sitter i Politikerbloggens styrelse

Publicerad: 17 April 2007, 13:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Expressens nyhetschef Marika Wischman sitter som suppleant i maken Niklas Svenssons bolags styrelse. Därmed har hon i praktiken suttit i styrelsen för en konkurrerande verksamhet, i Nyhetsbolaget som driver Politikerbloggen. Niklas Svensson håller dock som bäst på att ombilda sina verksamheter med nya bolag och nya delägare.


- Jag är bara suppleant. Det var av praktiska skäl som jag satt i bolaget när det skulle startas och har inget med verksamheten att göra. Det var aldrig tänkt att jag skulle sitta där. Det var viktigt för Niklas att komma igång snabbt, säger Marika Wischman.

- Hon har inget inflytande i bolaget, men måste ju ha två medlemmar i styrelsen, säger Niklas Svensson. Efter att Dagens Media ställer frågor tar Niklas Svensson omedelbart kontakt med sin revisor för att flytta sambon ur styrelsen.

Niklas Svensson håller på att stuva om i sina verksamheter. Bland annat bildar han ett bolag för Politikerbloggen. Tv-producenten Daniel Alsén går in som delägare med 35 procent i det bolaget. Resten äger Niklas Svensson. Daniel Alsén ska också ersätta Marika Wischman i styrelsen för Nyhetsbolaget. Till bolaget knyts också marknadschefen Johan Elfver, tidigare pressansvarig hos finansborgarrådet Carl Cederschiöld. Även reportrarna Josefin Berglund och Yamile Lindgren knyts till Politikerbloggen.

- Nu expanderar vi snabbt och det gör vi på grund av det stigande besökarantalet. Jag tror att våra besökare förväntar sig fler nyheter och avslöjanden, säger Niklas Svensson.På måndag är det premiär för krönikörer i Politikerbloggen.

Niklas Svensson ska bland annat ha frågat flera partiledare om de vill skriva krönikor.

- Jag vill inte nu berätta vem eller vilka som är klara som krönikörer, men bland dem finns flera spännande namn, säger han.

Rolf van den Brink

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.