Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Expressen-veteran vill hjälpa KD

Publicerad: 7 januari 2013, 09:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

UPPDATERAD. Nypensionerade Ingvar Hedlund har anmält sitt intresse att arbeta för Kristdemokraterna efter att ha arbetat på Expressen i nästan 40 år.


Ämnen i artikeln:

Kristdemokraterna

Vid nyår gick Ingvar Hedlund i pension. Han hade då arbetat på Expressen i 38 år och under den tiden mottagit Stora journalistpriset 1981 för sitt avslöjande om att Khadaffis soldater fick utbildning i teleteknik som kunde användas i militär verksamhet av det statliga företaget Telub.

Nu har han anmält sitt intresse att arbeta för Kristdemokraterna i Stockholm, enligt uppgift till Dagensmedia.se, vilket han bekräftar.

– Jag har varit pensionär i sju dagar och är nu fri att göra något inom politiken. Jag har röstat på KD de senaste två valen och delar deras åsikter, jag har också gått med i partiet. Därför har jag anmält mitt intresse att lokalt göra någon nytta och det har bemötts positivt, säger Ingvar Hedlund till dagensmedia.se.

Vad är det som du kommer att göra mer specifikt?

– Det är fortfarande i sin linda. Jag har anmält mitt intresse, men vi har inte diskuterat det något mer än så.

Vad kommer du att kunna tillföra?

– Jag har jobbat länge som journalist och politisk reporter. Jag hoppas att dessa erfarenheter ska kunna göra nytta.

Mia Widell, kommunikationschef på Kristdemokraterna, poängterar att det inte rör sig om någon anställning.

– Han kommer inte att bli anställd, utan han har ansökt att gå med i partiet vilket vi tycker är jätteroligt, säger hon till dagensmedia.se.

Hon säger dock, likt Ingvar Hedlund, att ingenting är bestämt i dagsläget om vad han kan tänkas göra för partiet.

– Han vill bidra med sin kunskap och hjälpa till. Det är nytt än så länge, men vi tycker givetvis att det är roligt att han har gått med i Kristdemokraterna.

Sofia Hvenström

Ämnen i artikeln:

Kristdemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.