Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Expressen värvar ny debattredaktör från Metro

Publicerad: 14 april 2015, 09:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:06

Josefin Berglund hoppas att kunna integrera Expressens debattsida mer i nyhetsarbetet.


Josefin Berglund blir ny debattredaktör på Expressen. För strax över ett år sedan lämnade hon tidningen för en roll som nyhetschef på Metro, men nu återvänder hon till Expressen.

– Det ska bli oerhört kul att komma tillbaka till alla kollegor på Expressen. Kompetensen i detta mediehus är enorm och jag ser fram emot att komma igång med min nya roll, säger Josefin Berglund i ett pressmeddelande.

Anställningen av Josefin Berglund är ett led i Expressens satsning på debatt och opinion. I sin roll som debattredaktör kommer Josefin Berglund också att ha tillförordnat samordningsansvar.

– Min ambition är att genom ett aktivt redaktörskap kunna göra Expressens debattsida till en modern, rapp och ännu mer given plattform. Jag hoppas kunna integrera debattsidan ännu mer i Expressens nyhetsarbete, säger Josefin Berglund.

Karin Olsson är ställföreträdande ansvarig utgivare på Expressen.

– Opinionsyttringar i alla dess former har alltid varit en bärande del av den klassiska kvällstidningen och dess betydelse har bara ökat med den digitala medieutvecklingen. Med Josefin Berglund som debattredaktör tar vi ett kliv till i det arbetet, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.