Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Expressen stoppade Janne Josefsson

Publicerad: 13 Januari 2009, 13:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

I dag, tisdag, chattade Expressens läsare med tidningens omdiskuterade medarbetare Liza Marklund. SVT:s Janne Josefsson var en av dem som ville ställa frågor, men stoppades, enligt sajten Nyheter24.


Liza Marklund har de senaste dagarna gått i svaromål efter kritiken som riktats mot henne och boken "Gömda". I går publicerade Newsmill en 15.000 tecken lång text där hon svarade sina belackare. I dag fick Expressens läsare möjligheten att ställa sina frågor. Enligt sajten Nyheter24 hade SVT:s journalist Janne Josefsson kontaktat Expressen och sagt att han vill ställa en fråga. Men fått nobben.

Enligt Nyheter24 löd frågan:

"Hej Liza, detta är Janne Josefsson från Debatt på SVT. Via din pressagent har du meddelat att du inte vill ställa upp i direktsändning mot Monica Antonsson. Men varför kan jag inte åtminstone få prata med dig och ställa några frågor? Du är ju själv journalist, varför vågar du inte ställa upp på en telefonintervju? Jag tror att du förlorar på att fortsätta gömma dig. Jag lovar att vara påläst. Med vänlig hälsning - Janne Josefsson."

I chatten, som pågick i över en timme, har dock signaturen "Anki" ställt frågan om varför Liza Marklund inte vill medverka i "Debatt". Då svarade Liza Marklund så här:

"Tv-programmet Debatt har ringt och velat ha med mig sitt program ett hundratal gånger genom åren. Jag har aldrig någonsin ställt upp och tänker inte göra det nu heller. Det viktiga för mig är inte att vinna en debatt i tv, utan att svara på människors frågor. Och det gör jag ju nu, till exempel!"

Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen.se säger till Dagens Media att chatten var extremt populär.

- Den pågick ungefär dubbelt så länge som en normal chatt. Liza Marklund svarade på en fråga om medverkan i "Debatt", men eftersom vi hade så många läsarfrågor ville vi inte upprepa ämnena.

Han förnekar att Janne Josefsson skulle ha stoppats.

- Vi meddelade detta till SVT under chatten, och har därefter intervjuat Janne Josefsson för en nyhetstext som nu finns på Expressen.se och som handlar om tv-programmet. Vi försöker inte stoppa någon, men jag utgår ifrån att SVT har andra möjligheter än en chatt på Expressen.se för att nå intervjupersoner och därför ville vi prioritera läsarfrågor här, säger han.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.