Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Expressen startar Henke Larsson-redaktion

Publicerad: 9 Januari 2007, 08:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

Expressen tar ytterligare ett steg i bevakningen av fotbollsstjärnan Henrik Larsson, som i helgen gjorde debut i Manchester United. Tidningen bygger upp en redaktion på plats och inför Henke Larsson-avdelningar i Sport-Expressen och på sajten.


Två personer ingår i redaktionen i Manchester, reportern Robert Börjesson och fotografen Christian Örnberg. Dessutom ska ungefär två reportrar jobba från Sverige. Redaktionen ska leverera material till papperstidningen, sajten, webb-tv och en blogg. Dessutom kan intresserade få dagliga sms med nyheter om Henrik Larsson.

- Henrik Larsson är den hetaste i England just nu, så det är självklart att vi startar en redaktion i Manchester. Vi har inte gjort något liknande utanför London tidigare, säger Magnus Alselind, sportchef på Expressen.

Är han verkligen så intressant att en egen redaktion är motiverad?

- Ja, det tror jag. Han har varit med så länge att de flesta har en relation till eller ett minne av honom. Han är helt klart vår mest populära idrottsstjärna just nu som gör mål i sin debut vid 35 års ålder.

Vad hoppas ni få ut av det här?

- Vi skriver om det som folk är intresserade av. Nu är de mer intresserade av Henke Larsson än någon annan sport, då vill vi bjuda läsarna på det.

Vad är drömscoopet?

- Henke: Jag gör comeback i landslaget.

Bevakningen ska pågå så länge Henrik Larsson är kvar i Manchester United den här säsongen. Men om han skriver ett flerårigt kontrakt med Manchester United så kan inte Magnus Alselind garantera fortsatt bevakning.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.