Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Expressen-reportern: "Det var dags att göra ett riktigt scoop"

Publicerad: 24 Februari 2009, 07:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Tommy Schönstedt snuvade Expressens hovreporter Johan T Lindwall på drömscoopet om Victorias förlovning. "Jag skriver mest om vanliga människor, men jag tyckte att det var dags att göra ett riktigt scoop", säger Tommy Schönstedt.


Expressen var i morse ensamma om nyheten om att kronprinsessan Victorias förlovning i dag ska bli officiell. Konkurrenten Aftonbladet sliter just nu med att få ut en extraupplaga.

När Dagensmedia.se når Tommy Schönstedt - reportern bakom avslöjandet - har han ännu inte sett tidningen.

- Jag jobbade till klockan fyra i natt så jag har precis klivit ur sängen. Men det är klart att det kommer att kännas bra att se tidningen, säger han.

Hovet har inte bekräftat förlovningen. Är du säker på att det stämmer?

- Självklart. Annars skulle det inte stå i tidningen.

Hur kommer det sig att det var du, och inte Expressens hovreporter, som gjorde avslöjandet?

- Ibland kan det vara så. Jag har skrivit mycket hovet tidigare men nuförtiden skriver jag mest om vanliga människor, men jag tyckte att det var dags att göra ett riktigt scoop.

Hur ska du toppa detta?

- Det är inte så himla svårt. De saker som jag verkligen minns i min yrkesgärning är egentligen inte de stora nyhetshändelserna utan snarare de personer som jag träffat och fått starka intryck av.

- Jag var först på plats vid Palmemordet, jag var på plats vid tsunamin och vid Estoniakatastrofen och det är klart att man minns sådana saker. Men allra starkast intryck får jag av de personliga mötena, när en artikel kan göra en skillnad i en människas liv.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.