Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Expressen publicerar bild på fel artist på dödslöp

Publicerad: 5 April 2008, 15:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:53

Expressen publicerar idag en bild på Lars Malmros, tidigare trummis i Broder Daniel och idag medlem i bandet Hästpojken, på löpsedeln som handlar om att Broder Daniels gitarrist Anders Göthberg har avlidit.Lars Malmros och hans familj har tagit mycket illa vid sig och Expressen kommer sannolikt att stämmas. - Det här är totalt oförlåtligt, säger Hästpojkens manager Hansi Friberg.


Expressen har förväxlat bilder på Anders Göthberg och Lars Malmros i både Kvällsposten, GT och Expressen. Men felen ser olika ut i de olika editionerna av tidningen.

Expressen publicerar fel bild på löpsedeln men rätt bild på ettan, tidningens förstasida. Även inne i tidningen har bilder förväxlats.

- Det här är djupt olyckligt, säger Per-Anders Broberg, tillförordnad ansvarig utgivare på Expressen.

Lars Malmros och hans anhöriga har idag blivit nedringda av oroliga vänner och släktingar.

- Lars är förtvivlad och både han och hans familj har fått otroligt mycket samtal från folk som har varit upprörda. Det som har hänt Anders är redan från början en så tragisk händelse. Då vill Lars ägna sig åt att sörja honom och inte åt en sådan här sak, säger Hansi Friberg.

Lars Malmros och hans familj planerar att stämma Expressen.

- På måndag ska vi titta på hur vi kan gå vidare rättsligt. Jag kan inte påminna mig om att en tidning någon gång tidigare har dödförklarat fel person på löpsedeln.

Expressen ber idag om ursäkt på Expressen.se med följande text:

"I papperstidningens rapportering om Anders Göthbergs död har vi dessvärre förväxlat Anders Göthberg och Lars Malmros på bild i delar av rapporteringen. Vi beklagar detta djup och ber oförbehållsamt om ursäkt för det obehag dessa förväxlingar vållat".

- Det var viktigt för oss att använda webben för att snabbt kunna berätta om vad som har hänt och be om ursäkt, säger Per-Anders Broberg, och fortsätter:

- Självklart ska vi också be om ursäkt i morgondagens tidning för att så långt som möjligt mildra den skada som vi har åsamkat i första hand Lars Malmros och hans anhöriga, men även Anders Göthbergs anhöriga och övriga Broder Daniel, deras vänner och upprörda fans.

Per-Anders Broberg konstaterar att det var den "mänskliga faktor" som orsakade bildförväxlingarna.

- Det här var en viktig publicering för Expressen, men också för Broder Daniel och Anders Göthbergs anhöriga. Hela vägen fram till publiceringen har vi klarat alla olika hinder, sen blir det så här.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.