Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Expressen och Aftonbladet drog tillbaka Schulman-artikel

Publicerad: 18 Augusti 2008, 10:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Både Expressen.se och Aftonbladet.se publicerade nyheten att bloggaren Alex Schulman separerat från sin fru, Katrin Schulman. Nu är både artiklarna borta och redaktionerna kommer med samma förklaring - att artiklarna gått ut av misstag.


Det är Alex Schulman själv som skriver i sin blogg att han har separerat. Både Aftonbladet och Expressen hängde på men har nu tagit ner sina artiklar.

- Det var ingen artikel utan ett artikelunderlag som publicerades på grund av ett manuellt handhavandefel. Den publicerades i en senastenyttspalt men var aldrig ute på någon etta, säger Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen Digitala Medier.

Anders Thoresson, tillförordnad nöjeschef på Aftonbladet.se säger:

- Det var ett utkast till en artikel som grundades på Alex blogg. Det var aldrig avsett att gå till publicering. Det var ett misstag men den publicerades aldrig på någon etta.

Det är precis vad Expressen säger också.

- Jaha ja, jag kan inte ha några synpunkter på vad Expressen säger och gör.

Är det inte så att ni har plockat bort artiklarna för att uppgifterna inte stämmer?

- Nej inte som jag känner till.

Thomas Mattsson:

- Jag har ingen aning om det. Jag är inte i Stockholm och känner bara till det Schulman skriver i sin blogg. Redaktionen i Stockholm arbetar med att kontrollera uppgifterna och därefter ska vi ta beslut om publicering.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.