Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Expressen-kritik mot TV4efter Laila Bagge-intervju

Publicerad: 30 Januari 2009, 14:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

Let´s dance-stjärnan Laila Bagge sågade Expressens reporter Maria K Broman i TV4:s Nyhetsmorgon i morse. "Jag tycker att det är svagt", säger Maria K Broman, som tycker att hon borde ha fått möjlighet att bemöta kritiken i programmet.


Laila Bagge i TV4 Nyhetsmorgon. På ett helt uppslag berättar Expressen idag att Laila Bagge i TV4:s Let´s dance mår mycket dåligt och är nära en kollaps. Över hela förstasidan presenteras artikeln:

"Let´s dance-Laila BAGGES SKRÄCK - fruktar ny KOLLAPS 'Jag svimmade och fick åka till sjukhus'"

I morse svarade Laila Bagge med att attackera Expressens reporter i TV4:s morgonsoffa. Klippet ligger även ute på TV4.se.

- TV4 frågade hur jag mådde, jag hade inte ens läst artikeln. Och jag kände att nu får det banne mig vara nog, säger Laila Bagge till Dagensmedia.se, och fortsätter:

- Hon (Maria K Broman) frågade om jag känner mig stressad, om jag har mycket jobb, och det har jag ju. Jag märkte att hon var ute och fiskade, men jag kunde inte föreställa mig att hon skulle hitta på något sånt här. Det känns så fånigt att de hittar på något som inte är sant.

Laila Bagge väljer nu att bojkotta Maria K Broman.

- Jag kommer aldrig mer att prata med henne. Jag tycker att det är tråkigt att hon utnyttjar mig på det här sättet.

Maria K Broman säger till Dagensmedia.se:

- Varenda citat är korrekt citerat. Övriga frågor får du ta med Bosse Liljeberg (Expressens nöjeschef) eller redaktionschefen Magnus Alselind. Jag står för min text, den är hundra procent korrekt. Allt finns väl dokumenterat.

Maria K Broman tycker att TV4 gjorde fel som lät Laila Bagge namnge och kritisera henne inför hundratusentals tittare.

- Jag tycker att det är svagt, speciellt då jag inte ens blev tillfrågad att ställa upp i programmet.

- Laila Bagge säger att hon är besviken på mig för att det har dragits upp "så stort". Hon kan inte vara besviken på något som står i artikeln, för det har hon berättat för mig. Vi hade ett långt och djupt samtal och hon berättade precis det som står i texten.

Andreas Haglind, chef för Nyhetsmorgon i TV4, tar åt sig av kritiken:

- Om det görs ett angrepp mot en enskild medarbetare, så borde Expressens medarbetare fått möjlighet att bemöta det. Men med direktsändningingar så blir det så ibland, om någon blir attackerad så får man i efterhand ge den andra parten möjlighet att bemöta det.

Efter artikelns publicering har TV4 tagit bort klippet på sin sajt.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.