Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Expressen inför sportbilaga - skrotar Feber.se

Publicerad: 20 Januari 2002, 12:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

I går (lördag) återinförde Expressen en separat sportbilaga. Kulturen, som tidigare låg i del två, går därmed in i tidningens huvuddel. Expressen kommer även att lägga ner musiksajten Feber.


Expressens chefredaktör Otto Sjöberg är noga med att betona att sportbilagan inte innebär att kulturbevakningen hamnar i skymundan.

- Det stod i Dagens Nyheter att kulturdelen skulle läggas ner. Det var ett grundlöst påstående. Vi har aldrig haft en kulturdel. Kulturen får en mer framskjuten plats nu när den ligger på sidan 6-7, än i del två. Dessutom får Kvällsposten och GT (ingår i Expressen) mer kultur än de hade förut.

Nöjesrapporteringen ska inte heller påverkas av förändringen.

- De lättare kulturnyheterna är en självklar del av Expressen, däremot kommer de inte att ligga på två fasta sidor fyra dagar i veckan.

Expressen har också tagit bort andra fasta avdelningar som Bonus, Feber och Bostad.

- Det betyder inte att ämnena som sådana försvinner. Men det fanns för många fasta sidor och tidningen blev för statisk. En nyhetstidning måste kunna vara flexibel.

Expressens tidigare chefredaktör Joachim Berner inledde sin karriär med att köpa musiksajten Feber, i våras.

Nu lägger Otto Sjöberg ner den, det är ännu inte bestämt exakt när.

- Den är för dyr att driva. Men skribenterna blir kvar på Expressen.

Otto Sjöberg utesluter inte en försäljning av sajten.

Förändringarna, innebär att Expressen backar tillbaka till tiden innan Joachim Berner hade tillträtt som chefredaktör.

- Förhoppningsvis ska vi få tillbaka den del av läsarna som flydde Expressen efter omgörningen, bland annat sportläsarna och den läsarkategorin som inte kände igen sig i tidningen efter förändringen. Det fria upplagefallet började direkt efter omgörningen.

Hur fick du med dig redaktionen på förändringarna- den var ju rejält involverad i Joachim Berners förändringaarbete?

- Det fanns en otrolig kraft och vilja från redaktionen att genomgöra förändringarna, men jag kan inte uttala mig om det förra förändringsarbetet.

Andra nyheter är att Expressen bygger ut sin dagliga tv-service. Vidare går kulturchefen Maria Schottenius in i ledningsgruppen.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.