måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Eventum byter ägare

Publicerad: 25 september 2008, 09:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Live Nation säljer eventbolaget Eventum. Köpare är Live Nations styrelseordförande Staffan Holm och sponsorbyrån Håkanson United.


KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Efter namnbytet från Ema Telstar vill konsertarrangören Live Nation renodla verksamheten till enbart underhållning och Eventum, som enbart sysslar med företagsevent, har därför uppfattats som en främmade fågel i koncernen.

Live Nations styrelseordförande Staffan Holm, som även är styrelseordförande i Eventum, försökte först stå emot en försäljning av bolaget. Men när det inte gick bestämde han sig för att själv köpa Eventum, tillsammans med Håkanson United.

- Jag kunde inte stå över chansen att komma över varumärket och bolaget Eventum, som har en lång historia inom eventindustrin i Sverige, säger Staffan Holm.

För Håkanson United, som är en strategisk sponsorbyrå, innebär köpet att erbjudandet breddas till att även omfatta genomförandet av eventen.

- Vi samarbetar ofta med eventbyråer, och det kommer vi att fortsätta med. Men vi blir bredare genom att även äga våra egna event. Samtidigt innebär köpet att Eventum får mer strategisk kompetens inom sponsring, vilket många eventbyårer eftersträvar, säger Petter Håkanson, vd i Håkanson United.

I samband med köpet tecknar Eventum ett samarbetsavtal med Live Nation. Eventum använder artisterna i Live Nations stall och Live Nation pekar mot Eventum när de får förfrågningar om företagsevent.

- Håkanson United är främst förnippade med sport, men nu stärks kompetensen inom musik och underhållning vilket är ett område med stor potential.

Lars Engström blir vd i Eventum efter köpet, som blev klar den första september, och Staffan Holm är kvar som styrelseordförande. Han fortsätter även som styrelseordförande i Live Nation.

- Jag köper Eventum som privatperson. Eftersom Live Nation inte sysslar med företagsevent uppstår ingen konflikt av att jag äger bolaget, säger Staffan Holm.

Köpesumman offentliggörs inte. Eventum har fem medarbetare och omsätter 30 miljoner kronor. Bland kunderna finns E.On, TV4, Folksam, Cisco och Kellogs. Håkanson United omsätter knappt 9 miljoner kronor 2008, och arbetar bland annat med Vattenfall, Coop och Aftonbladet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev