Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Event

”Det blir en mediecirkus utan dess like”

Publicerad: 2 april 2019, 10:48

Niklas Hedberg är general för Next M och hoppas på flera spännande möten.

Foto: Press

Temat för årets Next M är cirkus som ska rama in eventet. Två gäster är Oobah Butler och Max Segermark. Next M–generalen Niklas Hedberg är hoppfull: ”Jag hoppas på en sprakande kavalkad av spännande möten.”


Ämnen i artikeln:

Next M

Under onsdagen och torsdagen hålls årets Next M. Nytt för i år är ett byte av lokal.

– Vi har tidigare varit på Münchenbryggeriet, men nu i år kommer vi hålla till på Annexet. Vi har fantastiska talare inbokade, och trycket på biljetter har varit högt. Vi är helt slutsålda, så det känns kul. Jag hoppas på en sprakande kavalkad av spännande möten när det kommer till tech- och marknadsföring, säger Next M-generalen Niklas Hedberg till Dagens Media.

Det grafiska temat för årets event är cirkus. 

– Varje år har vi ett grafiskt tema som ramar in eventet, och i år har vi ett cirkustema. Det har vi valt för att manifestera den mediecirkus vi befinner oss i, samtidigt som vi vill förstärka att vi är i en värld med otroligt mycket teknologi att tillgå. Det blir ingen ny Fyre festival, men det kommer bli en mediecirkus utan dess like, säger han.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Det jag främst ser fram emot är dag två när Oobah Butler öppnar. Det tycker jag är väldigt intressant, att en person kan utnyttja alla kanaler och system och verktyg som vi har i dag för att skapa illusioner av saker som inte finns. Jag tror att det kommer bli otroligt underhållande 40 minuter. Han kan verkligen sätta liv i vad man kan uträtta med sociala kanaler.

Vem är du mest nöjd med att få dit?

– Jag måste säga Max Tegmark. Jag är väldigt glad att han är här och ger oss sitt perspektiv på artificiell intelligens och den spännande forskning han bedriver inom området. En man hyllad av både Elon Musk och Stephen Hawking är ändå lite ”grand slam”. 

John Söderberg

Reporter

john.soderberg@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Next M

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.