Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ett hus läggs ner

Publicerad: 5 Augusti 2008, 10:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Ett hus försvinner - efter bara ett drygt år. Tidningen läggs ner och Villaägarnas Riksförbund inleder i stället ett samarbete med Vi i villa. "Vi är nöjda", säger Vi i villas vd Christian Rudén.


Villaägarnas tidning Ett hus skulle ta upp kampen med tidningen Vi i villa när den lanserades våren 2007. Tidningen gavs ut till 2 miljoner villahushåll.

- Intresset är enormt. Det är uppenbart att marknaden gått och väntat på någonting nytt. Samtidigt vet vi att Vi i Villa har en särställning och hyser all respekt för det. Men vi har inte bråttom. Vi ser det här som en långsiktig satsning, sa Olof Grönvalls, redaktionschef på Ett hus, till Dagens Media i samband med lanseringen.

Men nu står det klart att Ett hus försvinner från marknaden i september.

I stället har Villaägarna valt att inleda ett samarbete med Vi i villa, som ges ut av Bonnier Responsmedier.

- Vi har skrivit ett samarbetsavtal med Villaägarna som bland annat innebär att de avslutar utgivningen av Ett hus och att den går upp i Vi i Villa. Vi ska använda deras experter och de kommer ibland att använda Vi i villa för rekrytering av medlemmar, säger Vi i villas vd Christian Rudén.

Hur känns det att konkurrenten försvinner?

- Vi har gått in i det här samarbetet för att vi tror på det. Vi har haft kontakt under en längre tid, även innan Ett hus kom på banan. Nu blev det ett samarbete i stället för en direkt konkurrens, som det var när Ett hus fanns.

De annonsörer som har bokat plats i sista utgåvan av Ett hus erbjuds plats i Vi i villa.

Ett hus produceras av Forma, som i samband med nedläggningen förlorar ett stort uppdrag.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.